SuperLotto Plus

SuperLotto PlusSuperLotto Plus on Yhdysvaltojen länsirannikolla pelattava lottopeli, joka on kasvanut nettiaikakauden myötä jättimäisiin mittoihin. Tämä peli ei enää vain kalifornialaisten yksioikeus, vaan nyt voit pelata isoista voitoista mistä tahansa.

Pelaa SuperLotto Plussaa Lottosendillä »

Suurin voitto

Suurin koskaan SuperLotto Plussasta voitettu potti oli muhkeat 193 miljoonaa dollaria. Tämä voitto jaettiin helmikuussa 2002, jolloin kolme onnekasta henkilöä olivat saaneet voittavat numerot.

Suurin yhdelle henkilölle saatu voitto tuli vuonna 2001, jolloin kuuman kesäpäivän päätteeksi yksi onnekas henkilö pääsi juhlimaan 141 miljoonan dollarin voittopottia.

Miten peli toimii?

SuperLotto Plus toimii tavalliseen amerikkalaiseen tyyliin, eli sinulla on perusnumerot ja yksi erikoisnumero, jotka pitää osua kohdalleen.

Ensimmäiseksi arpaan valitaan viisi perusnumeroa väliltä 1-47. Tämän jälkeen on vuorossa MEGA-numero, eli yksi lisänumero väliltä 1-27.

Jos saat kaikki kuusi numeroa oikein, voitat päävoiton ja saat juhlia uusia miljooniasi. Palkintoja alkaa kuitenkin saada jo pelkän MEGA-numeron osumisella oikeaan tai vähintään kolmen tavallisen numeron osumisella.

Voitonmaksu ja verot

Kuten muissakin isoissa amerikkalaisissa lottopeleissä, päävoiton saaja saa valita ottaako voittonsa täysimääräisenä pitkällä aikavälillä, vai pienemmän käteispalkinnon heti.

Täysimääräisenä voitto maksetaan 30 tasasuuruisessa vuosittaisessa erässä, joista ensimmäisen saa heti. Käteispalkinnon suuruus lasketaan aina tapauskohtaisesti, mutta yleisimmin se on noin alle 30-50 prosenttia kokonaisvoitosta.

SuperLotto Plussan verotus on hieman erilainen kuin muissa amerikkalaisissa lottopeleissä. Kaikki yli 599 dollarin voitot ovat Yhdysvalloissa verotettavaa tuloa, mutta koska peli toimii Kaliforniassa ja siellä ei ole paikallista veroa, voi ulkomainen pelaaja välttyä yhdeltä veroportaalta.

Täysin verotonta pelaaminen ei kuitenkaan ole. Suomen valtio pitää voittoa verotettavana tulona ja joudut maksamaan voitostasi verot kun saat ne Suomeen.

Verottajaa ei kannata kuitenkaan pelätä näiden lottopelien kanssa, sillä voitot ovat niin suuria, että yksi verottajan siivu ei heilauta niiden miljoonien joukossa.

Pelaa SuperLotto Plussaa Lottosendillä »