PowerBall

PowerBallPowerBall on Yhdysvaltain ja melkein jopa maailman suurin lottopeli. Se ei pidä hallussaan maailman suurimman potin ennätystä, mutta sillä on suurimman päävoiton ennätys. ElGordo jakaa joka joulu suuremman voittopotin, mutta se jaetaan usean eri voittoluokan kesken.

Potti nyt: 0

Pelaa PowerBallia netissä »

Suurin voitto

Tammikuussa 2016 oli Yhdysvalloissa kova PowerBall-kuume, kun voittopotti nousi yli miljardin dollarin. Potti ehtikin kasvaa aina 1,6 miljardiin asti, ennen kuin voittava arpa löytyi.

Potin voitti kolme pelaajaa, jotka jakoivat voiton keskenään. Jokainen sai noin 550 miljoonaa dollaria, josta verottaja nappasi ensin oman osansa. Onnekkaat voittajat eivät paljastaneet ottivatko he voitot heti vai osissa.

Miten peli toimii?

PowerBall on perinteinen lottopeli, eli pelaajan on osuttava arvottaviin numeroihin ja mitä enemmän numeroita on oikein, sen enemmän voitat.

Ensimmäiseksi arvotaan perusnumerot, joita tulee viisi kappaletta. Nämä numerot ovat väliltä 1-69. Tämän jälkeen arvotaan vielä yksi erillinen PowerBall-numero, joka on väliltä 1-26.

Päävoitto osuu kohdalle kun saat viisi oikeaa numeroa ja oikean PowerBall-numeron. Tuolloin pääset osalliseksi päävoitosta, joka kasvaa jättimäiseksi. Ei kannata kuitenkaan huolestua, vaikka ei ihan täysin oikein rivi menekään. Pelkästään viisi oikein ilman PowerBallia antaa jo miljoona dollaria palkintona.

Voitonmaksu ja verot

PowerBallissa päävoittoja ei makseta täysimääräisenä heti, vaan pelaaja saa valita voitonmaksun. Voit ottaa potin heti, jolloin saat vain puolet voittamastasi summasta. Jos haluat koko summan, jaetaan se 30 vuosittaiseen maksuerään, joista ensimmäisen saat heti. Osissa maksettavaan voittoon annetaan myös pieni korko, joka on inflaation korjausta.

PowerBallissa, kuten monessa ulkomaisessa lottopelissä, voitot ovat verotettavaa tuloa jo pelin kotimaassa. Voitot ilmoitetaan aina ennen veroja, joten se mitä voitat ei ole lähelläkään sitä mitä saat.

PowerBallissa joudut ensin maksamaan voitosta veroja Yhdysvaltain hallitukselle, joka leikkaa potista noin puolet. Tämän jälkeen Suomen verottaja nappaa myös oman siivun voitosta, sillä peli tapahtuu Euroopan talousalueen ulkopuolella.

Veroista ei kannata kuitenkaan liikaa huolestua. PowerBallin voittopotit ovat niin isoja, että vaikka verottaja olisikin kuinka ilkeä tahansa, olet silti loppujen lopuksi monimiljonääri.

Pelaa PowerBallia netissä »