Mega Millions

Mega MillionsMega Millions on yksi Yhdysvaltojen suosituimmista lottopeleistä ja se kilpaileekin jatkuvasti ykköspaikasta. Tarjolla on toistuvasti satojen miljoonien dollareiden päävoittoja, joista sinä voit päästä osalliseksi.

Potti nyt: $356 000 000

Pelaa Mega Millionsia Lottosendillä »

Suurin voitto

Suurin koskaan tarjolla ollut jättipotti Mega Millionsista nähtiin maaliskuussa 2012. Tuolloin potti ehti kasvaa 640 miljoonaan dollariin.

Suuri potti johti tietysti myös suureen pelaajaryntäykseen. Lippuja ostettiin ennätysmäärä, minkä ansiosta potin heti rahastettava summakin kasvoi lähes 70%:iin.

Jättipotti meni lopulta kolmelle pelaajalle, jotka saivat jakaa summan. Jokainen heistä sai 213 miljoonaa dollaria ja makean loppuelämän.

Miten peli toimii?

Mega Millions on hyvin perinteinen amerikkalaistyylinen lottopeli. Pelissä arvotaan kaksi settiä numeroita ja mitä enemmän saat niistä oikein, sen suurempi on voittosi.

Mega Millionsissa arvotaan ensimmäiseksi perussarja, eli viisi numeroa väliltä 1-75. Tämän jälkeen arvotaan vielä yksi kultainen numero väliltä 1-15.

Joissain osavaltioissa on tarjolla myös erillinen Megaplier-kerroin. Näissä peleissä kaikki voitot maksetaan aina vaihtuvan kertoimen mukaan, joka voi olla 2-5-kertainen.

Päävoiton saaminen edellyttää kaikkien kuuden numeron osumista kohdalle. Jos saat kuitenkin vain viisi perusnumeroa oikein ilman kultaista palloa, voitat silti miljoona dollaria.

Voitonmaksu ja verot

Mega Millions toimii monen ulkomaisen loton tapaan ja antaa sinulle mahdollisuuden ottaa voittosi kahdella eri tapaa. Jos haluat päävoiton heti käteen, et saa sitä täysimääräisenä, vaan se on jaettu 30 vuosittaiseen osuuteen, joista ensimmäinen tulee heti. Jaettuna eriin voitto kasvaa myös hieman korkoa inflaation estämiseksi.

Jos haluat voittosi heti käteen, joudut tyytymään huomattavasti pienempään summaan. Tätä määrää ei ole tarkkaan määritetty, vaan se vaihtelee osavaltioittain. Yleinen nyrkkisääntö on kuitenkin se, että saat noin 50-70 prosenttia voittamastasi summasta.

Koska Mega Millions on yhdysvaltalainen lottopeli, joudut maksamaan siitä veroja kahteen kertaan. Ensimmäinen iso siivu lähtee Yhdysvaltojen verottajalle, joka ottaa noin puolet potista. Kun saat rahat Suomeen, ottaa Suomen oma verottaja vielä toisen siivun, sillä voitto tuli Euroopan talousalueen ulkopuolelta.

Verottajista ei kuitenkaan kannata liikaa huolestua, sillä jos voitat päävoiton, saat silti pienimmilläänkin kymmeniä miljoonia dollareita tilillesi ja isosta potista irtoaa satoja miljoonia.

Pelaa Mega Millionsia Lottosendillä »