El Gordo

El GordoEl Gordo on espanjalainen lottopeli, joka kerää viikottaisen lottoarvonnan lisäksi vuosittain yhden maailman suurimmista voittopoteista. Joululotto on maailman suurin lottopotti ja perinteinen lottoarvonta on järjestetty vuodesta 1812 lähtien joka ikinen joulu ja siitä on tullut tärkeä perinne espanjalaisille. Joulun lotto arvonta ja oikeat numerot ovat yksi koko vuoden jännittävimmistä asioista Espanjassa. Tämän jouluisen megapotin lisäksi kyseistä peliä voi siis pelata joka viikko netin välityksellä vaikkapa Suomesta käsin.

El Gordo on myös Espanjan kansallisen loton nimi, jota voi myös pelata netin kautta. ”El Gordo” on espanjaa ja tarkoittaa arvonnan päävoittoa ja siitä tässä on todellakin kyse. Vuonna 2017 El Gordo –joulupotti arvotaan 22.12.2017. Potissa on peräti 2,380 miljardia euroa. Tämä ei kuitenkaan ole tämän lottopotin ennätys, sillä vuonna 2012 potissa oli giganttinen lähes kolmen miljardin potti pelaajien kesken.

Pelaa El Gordoa Lottosendillä »

Suurin voitto

Voittopotti El Gordon joulupotissa on uskomaton. Joka vuosi jaetaan yli kaksi miljardia euroa palkintoja ja ennätysvuosina on päästy jo lähentelemään kolmea miljardia euroa vuoden 2012 arvonnassa.

Päävoitto, eli itse El Gordo on neljä miljoonaa euroa ja tätä voittoa jaetaan yksi kappale. Kakkospalkinto on 1,25 miljoonaa, kolmannelle on luvassa 500 000 euroa. Lisäksi jaetaan kaksi kappaletta 200 000 euron voittoja, 8 kappaletta 60 000 euron voittoja. Lotto voittoluokat tuovat usein pienempiä voittoja ja näihin voittoluokkiin voit tutustua El Gordon omilla sivuilla.

Lisäksi jaetaan tuhansia muita palkintoja joiden arvo on vähintään 1000 euroa, joten ennen joulua lukuisat ihmiset pääsevät osallistumaan ja voittamaan tästä pelistä upeita palkintoja. Monet espanjalaiset osallistuvat tähän joululottoon vaikka eivät muuten harrastaisikaan uhkapelejä. Me voimme myös suositella osallistumaan tähän peliin, sillä voittoja voi napsahtaa mukavasti myös tänne pohjolaan.

Miten peli toimii?

El Gordo ei ole mikään tavallinen lottopeli, vaan siinä arvotaan numeroituja voittoarpoja. Numeroita on kaikkiaan 100 000 erilaista ja näistä numeroista yksi voittaa päävoiton. Jokaisessa arvassa on viisi numeroa. Numerot ovat 00000 – 99999 välillä, joten siitä vaan arvaamaan tämän vuoden oikeita lottonumeroita ja sitten vaan jännittämään lottotuloksia.

Koska pelaajia on huomattavasti enemmän kuin mahdollisia numeroita, on jaossa useita sarjoja samoja lippuja. Liput itsessään ovat hintavia ja yksi lippu kustantaa 200 euroa. Tämän vuoksi liput onkin valmiiksi jaoteltu niin, että niistä voi irrottaa 10 osaa, jotka voidaan sitten jakaa esimerkiksi perheen kesken.

Voittoja saa siitä mitä lähemmäs osui voittavaa numerosarjaa tai jos on itsellä samoja numeroita. Yhden suurempi ja pienempi numero saavat 20 000 euroa, kahdella eroava numero saa 12 500 euroa ja kolmella numerolla eroavalle tulee 9 600 euroa.

Vaikka El Gordon voitot tuntuvatkin pieniltä ja rahaa joutuu jakamaan muiden osallistujien kesken, niin siinä on poikkeuksellisen suuri todennäköisyys osua päävoittoon. El Gordossa päävoiton voittaminen on yli 1 000 kertaa todennäköisempää kuin esimerkiksi Euro Millionsissa.

Voitonmaksu ja verot

El Gordossa voitot maksetaan heti kokonaisina käteen ja osasta voitoista joutuu maksamaan veroja.

Kaikki voitot, jotka ovat yli 2 500 euron suuruisia, ovat verotettavia. Näistä voitoista otetaan 20% vero pois ennen niiden maksamista, eli jälkikäteen ei tule mitään maksettavaa. Voitoista ei myöskään joudu maksamaan mitään kuluja tai muita käsittelymaksuja.

Suomen verottaja ei puutu El Gordosta saatuihin voittoihin, sillä se toimii Euroopan talousalueen sisältä. Tässä onkin yksi suositeltava lottopotti pelattavaksi, samanlaista jännitystä on vaikea löytää. Koko Espanja seuraa tätä arvontaa juuri ennen joulua. Joko olet osallistunut seuraavaan joululoton arvontaan?

Pelaa El Gordoa Lottosendillä »