Joko sinä tunnet Loton Plus-numerot?

 • LottoPlusHeinäkuussa 2009 Suomi täyttyi Veikkauksen mainoksista, joissa kysyttiin ”saako sinua plussata?”. Nämä plakaatit mainostivat Loton suurinta uudistusta sitten pelin aloittamisen.

  Uudistus on nimeltään LottoPlus. Lotto Plus on Lottoon lisätty uusi, valinnainen peli, jota pelaamalla saat Lottoon lisää voittoluokkia.

  Nämä uudet voittoluokat eivät ole ilmaisia. LottoPlus lisää rivin hintaa 20 sentillä per rivi. Tätä kirjoittaessa normaali Lotto maksaa 80c per rivi, joten Lotto Plussan kanssa hinta on euro per rivi.

  Uusimmat Lotto ja LottoPlus numerot löydät tästä >>

  Uudet LottoPlus-voittoluokat

  Tässä Loton uudet ja vanhat voitot. Voittoluokan perässä on karkea arvio siitä, paljonko kyseisellä voitolla yleensä ansaitsee. Tarkat summat vaihtelevat viikosta toiseen, joten sentilleen luvut eivät taatusti ole oikein.

  Plus-merkin jälkeiset numerot tarkoittavat lisänumeroita, esim. 6+1 on siis kuusi varsinaista ja yksi lisänumero oikein.

  Loton normaalit voittoluokat:
  Seitsemän oikein (vanha tuttu päävoitto)
  6+1 oikein (tällä voittaa kymppitonnin)
  6 oikein (tuhannen euron voitto)
  5 oikein (parin kympin voitto)
  4 oikein (kymmenen euron voitto)

  LottoPlus lisää Lottoon seuraavat voittoluokat:
  4+3 oikein (parin tuhannen voitto)
  4+2 oikein (muutaman kympin voitto)
  4+1 oikein (alle kympin voitto)
  3+3 oikein (reilun satasen voitto)
  3+2 oikein (alle kympin voitto)
  3+1 oikein (n. euron voitto – pienin mahdollinen lottovoitto)

  Kannattaako Lotto Plussaa pelata?

  Mikäs siinä: jos haluaa Lottoon vähän lisäjännitystä niin rivit voi toki Plussata. Ainakin Lotto Plussaa pelaamalla pääsee siitä ikuisesta harmistuksen tunteesta, kun kupongin paras tulos on se perinteinen 3+1 oikein…

  Toisaalta plussan pelaaminen voi olla vähän tuhlaustakin, näin ainakin jos tähtäät Loton päävoittoon. Neljän LottoPlussan hinnalla saat lisärivin tavallista Lottoa ja näin lisämahdollisuuden miljoonavoiton kotiuttamiseen.

  Kahdeksalla eurolla saat joko 10 normaalia riviä lottoa tai 8 plussattua riviä. Kumpi kuulostaa paremmalta vaihtoehdolta? Se jää sinun päätettäväksesi.