El Gordo

El GordoEl Gordo on espanjalainen joululotto, joka kerää vuosittain yhden maailman suurimmista voittopoteista. Perinteinen lotto on järjestetty vuodesta 1812 lähtien joka ikinen joulu ja siitä on tullut tärkeä perinne espanjalaisille.

El Gordo on myös Espanjan kansallisen loton nimi, jota voi myös pelata netin kautta.

Pelaa El Gordoa Lottosendillä »

Suurin voitto

Voittopotti El Gordossa on uskomaton. Joka vuosi jaetaan yli kaksi miljardia euroa palkintoja ja ennätysvuosina on päästy jo lähentelemään kolmea miljardia.

Päävoitto, eli itse El Gordo on neljä miljoonaa euroa ja tätä voittoa jaetaan yksi kappale. Kakkospalkinto on 1,25 miljoonaa, kolmannelle on luvassa 500 000 euroa ja yli 9 000 euron suuruisia voittoja jaetaan 19 kappaletta.

Miten peli toimii?

El Gordo ei ole mikään tavallinen lottopeli, vaan siinä arvotaan numeroituja voittoarpoja. Numeroita on kaikkiaan 100 000 erilaista ja näistä numeroista yksi voittaa päävoiton.

Koska pelaajia on huomattavasti enemmän kuin mahdollisia numeroita, on jaossa useita sarjoja samoja lippuja. Liput itsessään ovat hintavia ja yksi lippu kustantaa 200 euroa. Tämän vuoksi liput onkin valmiiksi jaoteltu niin, että niistä voi irrottaa 10 osaa, jotka voidaan sitten jakaa esimerkiksi perheen kesken.

Voittoja saa siitä mitä lähemmäs osui voittavaa numerosarjaa tai jos on itsellä samoja numeroita. Yhden suurempi ja pienempi nuermo saavat 20 000 euroa, kahdella eroava numero saa 12 500 euroa ja kolmella numerolla eroavalle tulee 9 600 euroa.

Vaikka El Gordon voitot tuntuvatkin pieniltä ja rahaa joutuu jakamaan muiden osallistujien kesken, niin siinä on poikkeuksellisen suuri todennäköisyys osua päävoittoon. El Gordossa päävoiton voittaminen on yli 1 000 kertaa todennäköisempää kuin esimerkiksi Euro Millionsissa.

Voitonmaksu ja verot

El Gordossa voitot maksetaan heti kokonaisina käteen ja osasta voitoista joutuu maksamaan veroja.

Kaikki voitot jotka ovat yli 2 500 euron suuruisia ovat verotettavia. Näistä voitoista otetaan 20% vero pois ennen niiden maksamista, eli jälkikäteen ei tule mitään maksettavaa. Voitoista ei myöskään joudu maksamaan mitään kuluja tai muita käsittelymaksuja.

Suomen verottaja ei puutu El Gordosta saatuihin voittoihin, sillä se toimii Euroopan talousalueen sisältä.

Pelaa El Gordoa Lottosendillä »